петак, 15. новембар 2013.

Најава промоције романа „Чвор у мозгу“ у Нишу

0 коментара

У понедељак (18.11.2013.) од 19 сати у сали Нишког културног центра (ул. Станоја Бунушевца бб) ће се одржати промоција мог романа „Чвор у мозгу“.
Очекујем Вас.
Књижевна омладина Србије сваке године расписује конкурс за најбољи необјављени роман на српском језику за неафирмисане писце (који до сада нису објављивали) за књижевну награду „Пегаз“.
Када човек нешто ради први пут у животу, воли да се, на неки начин, упореди са другима који то исто раде, те да на основу тога дође до информације где је он ту, односно, да ли то што је урадио нешто вреди. Тако сам и ја, са још 767 других аутора романа, послао свој рукопис на конкурс „Пегаз“ и нестрпљиво чекао одлуку жирија.
Када сам добио врло лепе критике од стране жирија, нестала је дилема: да ли „Чвор у мозгу“ вреди штампати или не.
Препоручујем свакоме ко је написао први роман, прву збирку песама или кратких прича (а то није објавио) да конкурише на овај конкурс. На тај начин ће, ако добије позитивне критике, знати да то што је урадио има вредност, а ако не добије никакав одговор (што значи да није задовољио стандарде жирија) не значи да треба да одустане од даљег писања, већ да треба да тражи, или нови пут до своје прве књиге, или начин да своју прву књигу изда и представи је читаоцу.
Сам почетак мог писања је занимљив. Наиме, одувек сам се највише плашио писмених (писаних) радова из српског. Ноћ пред писмени нисам спавао, а на дан писменог ми се није ишло у школу. С друге стране сам једва чекао писмене из математике, које сам по правилу завршавао за пола школског часа. Да ми је неки видовит човек пре само неколико година рекао да ћу једног дана написати роман, рекао бих му да нема појма и да слободно може да затвори радњу и пређе на неку другу делатност.
Живот је непредвидив и добро је што је тако.
Прочитај још...

Доручак са Жиком

0 коментара
Прочитај још...

Архива чланака

 
Д.М.Драма © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

ТАБЛА ТМ